BraidingDreadlocksTwisting

Hoe groot worden de vakjes op mijn hoofd?

Bij braids, twists en dreads is het erg belangrijk dat de basis goed is. Dit houdt in dat de vakjes op de hoofdhuid op het gewenste formaat gemaakt worden. Hoe kleiner de vakjes worden, hoe meer braids, twists of dreads je krijgt.

Uit welke maten kan ik kiezen?

Grofweg zijn de formaten qua vakjes in 5 categorieƫn op te delen, namelijk micro, klein, medium, groot en jumbo. De kleine vakjes en de medium vakjes worden het meest gevraagd. Kleiner van micro is helaas niet mogelijk, omdat hierdoor je eigen haar beschadigd. Zelfs micro braids zijn al niet voor iedereen geschikt! Mocht je je vakjes juist extra groot willen, nog groter dan de jumbo vakjes, dan kan dat natuurlijk wel.

Hoe veel vakjes krijg ik?

De hoeveelheid vakjes (en dus dreads, braids of twists) die je uiteindelijk op je hoofd krijgt, is voor het grootste gedeelte afhankelijk van het formaat vakjes dat je kiest. Daarnaast speelt de grootte van je haaroppervlakte ook mee; niet iedereen heeft een even groot hoofd šŸ˜‰

Om toch een antwoord op deze vraag te kunnen geven, onderstaand een lijstje met gemiddelde hoeveelheden. Hier kan uiteraard per persoon wel enigszins van afgeweken worden. Ook is hierbij uitgegaan van een volledig hoofd, en dus zonder eventuele opscheer of sidecut.

  • Micro vakjes: 120+
  • Kleine vakjes: 100-120
  • Medium vakjes: 80-100
  • Grote vakjes: 60-80
  • Jumbo vakjes: 40-60

Wil je nog minder dan 40 vakjes? Dan kan dat natuurlijk ook.

Kan ik ieder formaat kiezen dat ik wil?

In principe kun je zelf kiezen welk formaat vakjes je wilt. Indien jouw haar mogelijk niet geschikt is voor het formaat vakjes dat je wilt, zal Braids & Dreads hierin uiteraard adviseren. Dit kan vooral van toepassing zijn wanneer je zelf vrij dun of kwetsbaar haar hebt, maar toch kiest voor micro of kleine vakjes.

Het is namelijk belangrijk om rekening te houden met de sterkte van het eigen haar; als de vakjes te klein zijn komt er te veel druk op je eigen haar te staan waardoor het kan gaan breken. Zeker wanneer er synthetisch haar aan jouw hairstyle wordt toegevoegd is het (vanwege het extra gewicht) belangrijk hier zorgvuldig mee om te gaan. Braids & Dreads zal hier altijd rekening mee houden en je adviseren in wat voor jouw haar het meest geschikt is.

Achten wij je haar niet sterk genoeg voor micro of kleine vakjes, maar wil je dit toch? Dan is Braids & Dreads helaas niet de juiste hairstylist voor jou. Om er zeker van te zijn dat onze naam niet genoemd kan worden in verhalen over kale plekken en dergelijke, zullen wij deze verzoeken dan ook weigeren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.