BraidingCornrowsDreadlocks

Welke vorm krijgen de vakjes op mijn hoofd?

Bij sommige hairstyles (braiding, twisting en dreadlocks) worden er vakjes op je hoofd gemaakt. Hoe deze vakjes er uit komen te zien is geheel naar eigen wens te bepalen. Zo kun je het formaat van de vakjes zelf kiezen, maar ook de vorm! Grofweg zijn er 3 opties: willekeurig, vierkant of driehoekig.

Willekeurige vakjes (random pattern)

Wil je een natuurlijk ogende look? Dan zijn willekeurige vakjes waarschijnlijk de beste optie. De vakjes hebben uiteraard allemaal ongeveer hetzelfde formaat, alleen worden ze in willekeurige posities geplaatst. Doordat het geen rechte rijtjes zijn heb je ook geen rechte scheidingen, waardoor dit vaak het meest ‘natural’ oogt.

Vierkante vakjes (brick pattern)

Ga je voor een wat strakkere look? Dan zijn vierkante vakjes een goede keuze! Door de rechte hoeken van de vakjes en strakke scheidingen komt de gekozen hairstyle er wat formeler uit te zien. De vlechtjes worden in rechte rijen geplaatst, waardoor je ook een rechte scheiding zult hebben. Je kunt uiteraard zelf bepalen of je deze links, rechts of in het midden wilt dragen! Je braids, twists of locs kun je immers nog alle kanten op leggen.

Driehoekige vakjes (diamond pattern)

Wil je een unieke, creatieve look? Ga dan voor driehoekige vakjes! Net zoals bij vierkante vakjes heb je hierbij rechte rijen, echter doordat de scheidingen schuin geplaatst worden krijg je een heel leuk en ander effect! Deze vorm vakjes heeft hieraan ook haar bijnaam diamond’ parts te danken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.