BraidingTwisting

Hoe lang kunnen mijn vlechtjes of twists worden?

Door het toevoegen van synthetisch haar – wat meestal gedaan wordt – kunnen de vlechtjes langer worden dan je eigen haren. Gebruik maken van kunsthaar heeft tevens als voordeel dat de braids een stuk langer kunnen blijven zitten! Braids & Dreads hanteert vijf opties qua lengte. Omdat we natuurlijk je eigen haren niet willen aantasten bij het afsluiten van de vlechtjes of twists aan de onderkant, worden vlechtjes of twists met synthetisch haar altijd minimaal 5 centimeter langer dan je eigen haar is. Als je eigen haar dus al ongeveer tot je bh-bandje komt, zul je voor braids of twists met synthetisch haar automatisch uitkomen op de lengte onderrug.

Bob

De boblengte spreekt een beetje voor zich, daar deze naam refereert naar de welbekende boblijn als hairstyle. De vlechtjes of twists variëren tussen de 5 en de 25 centimeter, afhankelijk van waar op je hoofd ze vandaan komen. Alle vlechtjes of twists worden aan de onderkant netjes op één lengte afgewerkt.

Schouderblad

Vlechtjes of twists tot op lengte schouderblad zijn ongeveer 30 centimeter lang. De vlechtjes of twists die bovenop het hoofd zitten, zullen tot iets boven de schouders komen. De vlechtjes of twists die wat lager op het hoofd of in de nek zitten, komen tot ongeveer halverwege je schouderbladen. De vlechtjes of twists zijn lang genoeg om in een staart te kunnen dragen!

Bh-bandje

Vlechtjes of twists tot op lengte bh-bandje zijn ongeveer 45 centimeter lang. De ideale lengte wanneer je wel redelijk wat lengte wilt, maar de lengte tot aan de onderrug net even iets te lang vind!

Onderrug

Vlechtjes of twists tot op lengte onderrug zijn ongeveer 60 centimeter lang. Tot waar de vlechtjes of twists precies komen hangt natuurlijk af van je eigen lichaamslengte, maar meestal is dit iets voorbij de taille, maar nog wel een stuk boven de broekrand.

Heup

Ga je voor extreem? Dan zijn vlechtjes op heuplengte wellicht iets voor jou. Deze vlechtjes of twists zijn zo’n 80 centimeter lang en zullen dus zeker je billen aanraken! Long hair, don’t care!

Leave a Reply

Your email address will not be published.