BraidingCornrowsTwisting

Hoe worden mijn braids of twists aan het einde afgewerkt?

Heb je er voor gekozen box braids of twists van je eigen haar te zetten, zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Een van die keuzes is de techniek waarmee de uiteinden van je vlechtjes of twists worden afgewerkt.

Onbewerkt open einde

Heb je kroes (of heel sterk krullend) haar, en wordt er geen nephaar aan je hairstyle toegevoegd? Dan heb je geluk, want in de meeste gevallen hoef je geen elastiekjes te gebruiken! Kroes haar rafelt minder snel uit dan de sluikere haartypen, waardoor de vlechtjes of twists gewoon een open einde kunnen houden.

Elastiek

Indien je sluik haar hebt en geen nephaar wilt toevoegen, is het altijd aan te raden de vlechtjes of twists onderin af te sluiten met een elastiekje. Anders zullen deze uitrafelen. Gebruik je wel kunsthaar? Dan kun je eventueel ook met een elastiekje afsluiten!

Smelten of sealen

Heb je ervoor gekozen synthetisch haar aan de braids of twists toe te laten voegen? In dat geval zijn er – naast afsluiten met elastiekjes – nog twee andere opties om de vlechtjes of twists dicht te maken; met vuur of met water. Deze methodes zijn eigenlijk het meest populair. Synthetisch haar is niet brandbaar maar wel smeltbaar, dus kunnen we gebruik maken van hitte. Met vuur kun je braids of twists aan de onderkant dicht smelten, en met kokend water als het ware ‘sealen’. Weet je niet zo goed welke optie je het liefste wilt? Braids & Dreads heeft van beide opties altijd voorbeelden op locatie, zodat je rustig kunt kijken en voelen!

Kraaltjes

Een optie die je tegenwoordig niet zo heel veel meer ziet, maar nog wel erg leuk is, is afsluiten met kraaltjes onderin. Deze optie is zowel mogelijk wanneer je met je eigen haren vlecht, als wanneer je met nephaar erbij vlecht. Vooral bij cornrows zie je dit vaak, en ook bij kinderen is het een veelgebruikte methode. Er kunnen onderaan een aantal kraaltjes in kleur(en) naar keuze vastgemaakt worden!

Leave a Reply

Your email address will not be published.