FAQ

Het kiezen van een nieuwe hairstyle is niet altijd even makkelijk. Braids & Dreads heeft daarom per hairstyle een lijst met veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden voor je gemaakt. Je kunt deze vinden op de pagina over het betreffende kapsel. Onderstaand vind je de wat meer algemene veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, of heb je toch liever even persoonlijk contact om je vragen te stellen? Dan kun je altijd contact opnemen met Braids & Dreads, we staan je graag te woord!

 

Een afspraak maken

Waar is Braids & Dreads gevestigd?

Braids & Dreads heeft de bewuste keuze gemaakt om vanuit huis te werken. Doordat we hiermee onze eigen kosten drukken kunnen we ook voor onze klanten de prijzen wat lager houden dan de gemiddelde salon! De kwaliteit die we leveren wordt er absoluut niet minder op. Braids & Dreads werkt standaard vanuit Den Haag, in een zijstraat tussen de Hengelolaan en Meppelweg (Escamp/Vrederust). Bij het maken van een afspraak ontvang je bij de afspraakbevestiging tevens het exacte adres. In weekenden is het tevens mogelijk een afspraak bij Braids & Dreads in Etten-Leur (regio Breda) te maken. Hiervoor geldt echter wel een toeslag op de totaalprijs in verband met reistijd en reiskosten.

Komt Braids & Dreads ook aan huis?

In principe werkt Braids & Dreads enkel op de twee vaste locaties in Den Haag en Etten-Leur. In uitzonderlijke gevallen komen we eventueel ook aan huis, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een handicap waardoor reizen niet mogelijk is. Indien je Braids & Dreads hebt geboekt voor een bruidskapsel kunnen we ook hiervoor eventueel op locatie komen. In beide gevallen geldt echter wel een toeslag op de totaalprijs in verband met reistijd en reiskosten. Neem hierover daarom altijd even persoonlijk contact op met Braids & Dreads, dan kunnen we de mogelijkheden met je bespreken.

Is het bij Braids & Dreads rolstoelvriendelijk?

In Den Haag werken we op de tweede verdieping van een appartementencomplex. Hier is geen lift aanwezig, dus zijn we enkel bereikbaar via de trap. In Etten-Leur vind je ons op de begane grond en is het dus ook met een rolstoel prima toegankelijk!

 

Voor je afspraak

Hoe is Braids & Dreads bereikbaar met het openbaar vervoer?

Zowel onze vaste locatie in Den Haag als onze locatie in Etten-Leur zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In Den Haag zitten we op 10 minuten loopafstand van tramhalte De Rade (lijn 4) en tramhalte Vrederustlaan (lijn 9). Daarnaast bereik je Braids & Dreads binnen 3 minuten lopen vanaf bushalte Hertenrade of Vrederustlaan/Hengelolaan (bus 21 en bus 25). In Etten-Leur kun je gebruik maken van bus 50, 51, 311 of 312. Vanaf de halte Bredaseweg is dit ongeveer 10 minuten lopen.

Kan ik bij Braids & Dreads gemakkelijk parkeren?

Op beide locaties, zowel Den Haag als Etten-Leur, kun je in de straat parkeren op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Parkeren is gratis!

Kan ik bij Braids & Dreads ook pinnen?

Momenteel kun je bij Braids & Dreads nog niet pinnen. In de toekomst zijn we wel van plan dit mogelijk te gaan maken. Bij je afspraakbevestiging ontvang je van ons ook altijd een totaalprijs voor je kapsel (en – indien van toepassing – eventuele materiaalkosten en/of toeslag voor reistijd en reiskosten). We vragen je dit bedrag contant en gepast mee te nemen naar je afspraak. Braids & Dreads heeft wegens veiligheidsoverwegingen namelijk zelden wisselgeld op locatie.

Kan ik mijn afspraak nog afzeggen of verplaatsen?

Uiteraard kun je altijd je afspraak nog afzeggen of verplaatsen. Sterker nog, we hebben liever dat je een gemaakte afspraak netjes annuleert dan dat je zonder iets te laten weten niet komt opdagen. Kan je afspraak niet doorgaan op het afgesproken moment, laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Zo hebben we namelijk nog wat tijd om eventueel iemand anders blij te maken met de tijd die voor jou gereserveerd was!

Wat moet ik doen als ik te laat (dreig te) kom(en)?

Het kan gebeuren dat je, bijvoorbeeld wegens drukte op de weg of verstoringen in het openbaar vervoer, niet op tijd op je afspraak kunt verschijnen. Wanneer dit gebeurt hebben we graag dat je dit zo snel mogelijk laat weten, zo weten we dat we niet voor niets op je zitten te wachten. Ben je meer dan 15 minuten te laat? Dan zijn we vanwege de drukke agenda helaas genoodzaakt om je afspraak op dat moment te laten vervallen. We kunnen natuurlijk altijd een nieuwe afspraak met je inplannen. Gebeurd dit vaker, zullen we 20% van de totaalprijs extra in rekening brengen. Indien je meer dan 15 minuten te laat bent zonder iets te laten weten is het maken van een nieuwe afspraak alleen nog mogelijk indien je de totaalprijs vooruit betaald.

 

Tijdens je afspraak

Mag ik mijn partner, een familielid of vriend(in) meenemen?

Braids & Dreads begrijpt dat het in sommige gevallen spannend kan zijn om in je eentje naar een hairstylist op thuislocatie te gaan. Omdat we veiligheid niet alleen voor onszelf maar ook voor onze klanten belangrijk vinden, ben je daarom altijd vrij één ander persoon mee te nemen naar je afspraak. Het is wel fijn als je dit van te voren even aangeeft zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Kan ik mijn kind(eren) meenemen naar de afspraak?

Kinderen zijn uiteraard welkom bij Braids & Dreads. We hebben hiervoor echter geen speciale speelruimte, dus is het verstandig wat speelgoed mee te nemen zodat je zoon of dochter zich niet hoeft te vervelen. Ook zijn er bepaalde kapsels, zoals bijvoorbeeld box braids of faux locs, die erg veel tijd in beslag nemen. We adviseren daarom altijd om toch te proberen een oppas te regelen.

 

Na je afspraak

Wat als ik last heb van jeuk, irritatie of een allergische reactie?

Sommige mensen ervaren last van jeuk nadat hun haren gedaan zijn. Deze jeuk wordt niet veroorzaakt door de wijze waarop je extensions, dreadlocks of vlechtjes geplaatst zijn, maar door het gebruikte materiaal. Synthetisch haar is standaard voorzien van een soort ‘top coating’, genaamd alkaline. Dit goedje wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat synthetisch haar hittebestendig is, wat nodig is om bijvoorbeeld de uiteinden van vlechtjes dicht te smelten. Helaas is alkaline wel een chemisch product. Sommige mensen hebben hier totaal geen last van, anderen zijn hiervoor wat gevoeliger en kunnen jeuk en bultjes op de hoofdhuid krijgen. Heb je last van jeuk of zelfs een allergische reactie na het gebruik van synthetisch haar zoals kanekalon? Dan adviseert Braids & Dreads om een ‘ACV treatment’ (apple cider vinegar, oftewel appelazijn) te doen. Meng ongeveer 2-3 eetlepels appelazijn met een halve liter warm water, spray dit op je haren en laat ongeveer 10 minuten intrekken. Spoel vervolgens je haren goed uit met water. De jeuk en bultjes zullen al snel wegtrekken!

Waar kan ik de door Braids & Dreads geadviseerde producten kopen?

Tijdens je afspraak hebben we je veel verteld over de verzorging van je nieuwe hairstyle. Omdat dit net even wat anders is dan je gewend bent zul je misschien wat nieuwe producten moeten aanschaffen. Vrijwel alle producten die Braids & Dreads aanraadt op het gebied van haarverzorging kun je vinden in onze webshop. Zoek je een product dat hier niet bij staat, of is het product niet meer op voorraad? Neem dan even contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen. Vaak kunnen we de voorraad op korte termijn aanvullen of je doorverwijzen naar een andere (web)winkel.